10 הפרמטרים המרכזיים המאפשרים ביצוע תמ”א 38 אצלכם בבניין
תהליך של ביצוע תמ”א 38 מתחיל כשהדיירים רוצים לחזק את הבניין הישן, או במקרים שיזם יוזם את הרעיון ומציע לדיירי הבניין לחזק את הבניין ולקבל על כך זכויות בבנייה. הרבה דיירים זקוקים להסברים מפורטים אודות יוזמת פרויקט זה.
השאלות הנשאלות הם מה זה דורש מהדיירים? מה יקבלו תמורת זכויות הבנייה שאותו יזם יקבל? איך הם יכולים להיות מוגנים ולשמור על זכויותיהם בזמן ביצוע תמ”א 38? ועוד. על מנת לנסות להבהיר קצת אודות ביצוע פרויקט תמ”א ומה מומלץ לעשות טרם לפרויקט תמ”א, להלן 10 פרמטרים מהותיים שיאפשרו את ביצוע תמ”א בבניין שלכם בצורה ששומרת על זכויותיכם נאמנה.
- היזם הוא זה שיהיה אחראי למימון של תחזוקה של הבניין. למימון השיפוץ או כל תוספת שנתינת לו בו במקביל להיתר. חשוב לדעת שרק בניין שנבנה לפני שנת 1980 זכאי לתוספת בנייה.
- ביצוע תמ”א מטרתו היחידה היא חיזוק בניין ישן שיש בו סיכון אל מול רעידות אדמה.
- מבנים ישנים, שלפי הוראה של מהנדס צריך להרוס אותם הם לא יכללו בתחום ביצוע תמ”א 38.
- על מנת להגיע לביצוע תמ”א יש על כל הדיירים להגיע להסכמה בעיקר בעלי הדירות, הם צריכים להחליט פה אחד שהם מעוניינים בפרויקט זה ולהכיר בזכויות של הבנייה שיש ליזם.
- בחירה בקבלן אמין שמוכיח את כושרו הכלכלי שהוא יכול לעמוד בפרויקט, קבלן עם ניסיון בתחום תמ”א הוא קריטי ביותר עבור הפרויקט.
- ייצוג מהימן של הדיירים בזמן הפרויקט שילווה את כל הפרויקט ויספק דיווחים שוטפים על התהליך שלו.
- העסקה של עורך דין שמכיר את התחום ובעל ניסיון, הוא יוכל לייצג את הדיירים.
- חשובה השקיפות בין הדיירים שכן אף בעל דירה לא יכול לבצע הסכמים חשאיים עם הקבלנים.
- חוזים וסיכומי דברים לגבי לוח זמנים וכו’ שהם כתובים וחתומים באופן רהוט בין היזם לבין הדיירים. זאת קובלנה חשובה שתהייה לדיירים בזמן הפרה של הסכם.
- מינוי של מפקח בנייה על ידי הדיירים, אדם ניטרלי שיפקח על תהליך העבודה וילווה את כל הפרויקט.
עיצוב הדירה החדשה לאחר פרויקט התמא 38
איזה כיף יהיה להיכנס לדירה החדשה אחרי ביצוע תמ”א ולעצב אותה מחדש. עכשיו כשהיא גדולה יותר תוכלו להקנות לכם חדר ארונות, מה שלא יכולתם קודם או שנאלצתם להסתפק בחדר ארונות קטן. עיצוב חדר ארונות הוא תחום בפני עצמו ותוכלו להיעזר במעצב או להתמקצע בעצמכם תוך למידה עצמית וליצור חדר ארונות מותאם אישית לפי הסגנון העיצובי של הבית. אם כבר השקעתם בחזות ובהרחבה של הבניין שלכם, מומלץ להמשיך להשקיע עוד קצת בנחלה הפרטית שלכם ולבחור סגנון עיצובי לכל חללי הבית שלכם קו סגנוני שינחה את כל הריהוט בשאר החדרים מהסלון למטבח ולחדרים הפנימיים.